Channel TPSatellite Update

ORTB TV New Frequency on EutelSat-16A @16.0E 2022

ORTB TV New Frequency on EutelSat-16A @16.0E 2022

ORTB TV
On
EutelSat-16A @16.0E
FREQ: 11356 H 45000
MPEG4/HD/FTA Started
Today Here New Update 2022

ORTB National Television er en tv-kanal Benin i offentlig tjeneste grundlagt i 1978 . Det tilhører Benin Broadcasting and Television Office .

1964 underskrev regeringen i Dahomey en aftale med Frankrig om uddannelse i Paris af Dahomean-personale af teknikere fra det franske radio- og tv-kontor (ORTF), derefter planlagt i 1969 , med midler fra det nationale lotteri og fransk samarbejde, en planlægger at eksperimentere med tv fra Post- og telefonkontoret i Cotonou , kaldet “Mini-tv”, som aldrig vil blive anvendt efter regeringsskiftet.

Ønsker at genoprette Dahomey, der er vendt tilbage til relativ politisk stabilitet på samme tekniske niveau som sine vestafrikanske naboer, genoptager Frankrigs præsident Pompidou processen via fransk samarbejde og leverer til Cotonou produktions- og tv-udsendelsesinfrastrukturer i den nuværende året 1972. Dahomey-regeringen oprettede derefter Dahomey Broadcasting and Television Office (ORTD) ved lov 72-43 af hvis struktur og funktion er modelleret på ORTF.

Statskuppet af , som bringer kommandør Mathieu Kérékou til magten, og hvorved Dahomey bliver Folkerepublikken Benin, fryser lanceringen af ​​tv, som kommandanten betragter som et redskab beregnet til de privilegerede, uforenelige med hans demokratiske og populære politik, der sigter mod at garantere lige adgang til medierne for folket. Opførelsen af ​​fjernsynssenderen er sat på hold, og ordren 75-43 fra militærrådet i Kérékou omdanner ORTD til Benin Broadcasting and Television Office (ORTB), hvis hovedopgave er at udvikle dækningen af ​​territoriet. Af national radio .

Nationalt tv (siden 1978)

Vi må vente på således at ORTB ‘s nationale tv begynder at udsende sine første eksperimentelle programmer i regeringens generelle ligegyldighed, som ikke engang gider at indvie den nye sender af dette nye medium.

Under sit besøg i Benin i 1983 underskrev den franske præsident François Mitterrand en samarbejdsaftale, der sigter mod at finansiere udvidelsen af ​​det nationale tv’s produktionsstrukturer. I 1984 erhvervede ORTB en satellitantenne, der gjorde det muligt at modtage programmer leveret af fremmede lande og større live sportsbegivenheder hurtigere og til mindre omkostninger.

Tv gik i farve i 1986 i anledning af pave Johannes Paul  IIs besøg i Benin.

Kanalen mistede sit monopol på tv i 1997 .

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button